Massieve houtbouw - Lastenboek
Lastenboek

Lastenboek

Ons lastenboek: de basis voor al onze woningen is een laag-energie woning met een zeer luxueuze afwerking. Onderaan kan u de pdf downloaden.

De standaard stemt overeen met 95% van de definitieve keuzes van onze klanten

Luxueus en compleet:
Het lastenboek geeft een algemene beschrijving van het bouwsysteem "Mi Casa", een beschrijving van de luxueuze en complete afwerking zoals tentoongesteld in onze kijkwoning, inclusief opgave van de handelswaarden. 
De handelswaarden die wij voorzien stemmen overeen met 95% van de definitieve keuzes van onze klanten. Bij de materiaalkeuze is de klant steeds aangenaam verrast van de basis en wordt hij zelden of nooit geconfronteerd met meerprijzen, wel integendeel.

Personalisatie
Bij een voorontwerp worden wijzigingen t.o.v. het basislastenboek vermeld in de offerte; prijsopties worden apart vermeld. Dit laat toe om de prijsopgave volledig te personaliseren in functie van ieders smaak, budget en filosofie. De prijsofferte bepaalt wat er in de prijs inbegrepen is en heeft voorrang op het algemeen lastenboek.

Actueel:
Ons lastenboek wordt steeds geoptimaliseerd volgens de ontwikkelingen op technisch vlak. U kan daarom de laatste versie lezen in de pdf onderaan de pagina.

Streven naar E30

Het realiseren van een lage-energiewoning is de basis van ons lastenboek. Dit betekent dat er gestreefd wordt naar een E-peil van 30. Die waarden kunnen echter (zowel positief als negatief) afwijken in functie van het ontwerp en de inplanting (oriëntatie). 
Ondanks de beste isolatie, verwarmings- en ventilatietechnieken, zijn deze niet altijd voldoende om een E-peil van 30 te halen. Daarom voorziet Mi Casa reeds in zijn basis een budget voor zonnepanelen.
Om zeker te zin dat een E-peil behaald wordt dat overeenstemt met uw verwachtingen, wordt steeds - voor uitvoering - een berekening gemaakt van het E-peil, zodat de gepaste maatregelen (bv extra zonnepanelen of net geen zonnepanelen) tijdig kunnen worden voorzien.

Topkwaliteit is de doelstelling

Naast het gebruik van de gelamelleerde balken en ver doorgedreven isolatie-, verwarmings- en ventilatietechnieken, zijn er verschillende materialen en uitvoeringstechnieken die er toe bijdragen dat de Mi Casa-woningen echte topkwaliteit zijn.

Er wordt vooreerst een grote aandacht besteed aan winddichtheid. Niettegenstaande de dubbele laag spouwisolatie met tand en groef is, wordt een extra dampopen luchtdicht windscherm geplaatst tegen de houten buitenwanden. Die winddichte folie wordt afgekleefd op het onderdak zodat de volledige buitenschil van de woning winddicht is. Ter hoogte van de ramen werd een eigen ontwikkeld systeem van raamkaders uitgedacht, die de winddichte plaatsing van de ramen mogelijk maakt.

Alle leidingen worden in de gelamelleerde balken ingewerkt, ook in de buitenmuren. Het isolatiemateriaal kan daardoor doorlopend worden aangebracht. Dit garandeert een hoge graad van winddichtheid. Ook de aanzet van de houtbouw op de fundering is grondig bestudeerd zodat er geen energieverliezen zijn en geen zetting kan optreden. Een waterdichte mortel wordt aangebracht op de fundering. In combinatie met een waterdichte folie vormt dit een water- én winddichte funderingsaanzet. Door de eerste grondbalk op metalen pootjes te plaatsen, kan de spouwisolatie naadloos aansluiten met de vloerisolatie. Dit schakelt een knooppunt uit, wat opnieuw ten gunste komt van het E-peil van uw woning.

Om een goede akoestische isolatie te bekomen tussen de verdiepingen wordt er een vloeropbouw in meerdere lagen geplaatst. Op de verdiepingsvloer wordt er eerst een 4x2mm dikke geluidsisolatie aangebracht (in ruimtes met vloerverwarming worden pur-platen voorzien). Vervolgens wordt er 6 à 8 cm gewapende chape geplaatst waarop dan de afwerking naar keuze wordt geplaatst.

Vloerisol

Vloerisolatie

Op de funderingsplaat komt 10 cm naadloos gespoten pur. Door een eigen ontwikkelde manier van plaatsing van de eerste grondbalk (op metalen voeten), kan de vloerisolatie naadloos aansluiten op de spouwisolatie (zie hieronder). Hierdoor is er geen bouwknooppunt, wat het E-peil ten goede komt.

Spouwisol

Spouwisolatie

In de spouw worden 2 lagen van 7 cm Recticel geplaatst. Tussen de houten wand en die isolatie wordt een dampopen windscherm aangebracht. De eerste laag bevindt zich tussen de verschillende versterkingen en winddichte raamkaders. De tweede laag vormt het sluitstuk van een perfect geïsoleerde schil rondom de woning. Ook de luchtdichtheid wordt beter bij het gebruik van 2 lagen isolatie, vermits beide lagen geschrankt geplaatst worden.

Dakisol

Dakisolatie

De dakisolatie bestaat uit een intelligent dampscherm, waarin cellulose ingeblazen wordt (22cm). Dit biedt niet alleen inzake winddichtheid en dampopenheid de perfecte garanties, ook op vlak van isolatie is het een topproduct. In tegenstelling tot glaswol, die enkel in de winter goed isoleert, zorgt de grote massa van de cellulose voor een koel dak in de zomer. Gelet op de grote massa van cellulose, wordt een onderdakplaat overbodig. Daarom wordt met een wind- en waterdichte onderdakfolie gewerkt. Die heeft als voordeel dat - ook tijdens ruwbouwfase (wanneer de pannen nog niet geplaatst zijn) - het dak perfect waterdicht blijft.

Download

SHARE