Kijkwoning Maldegem.

Elke zondag open van 13 tot 17 u. of op afspraak.

Kijkwoning Maldegem.

Afspraak aanvragen

Voorkeursdatum bezoek:

Aanvragen

Blijf op de hoogte

Schrijf u hier in op onze nieuwsbrief, zo wordt u op de hoogte gehouden van het belangrijkste Mi Casa nieuws.

Inschrijven

Frequently asked questions

Frequently asked questions

Wat is de gemiddelde bouwtermijn?

Dankzij een goede voorbereiding via een gepersonaliseerd lastenboek, kan een termijn van zes maanden tussen montage (of ondertekenen studiecontract?) en voorlopige oplevering gegarandeerd worden. Daarna rest u enkel nog het eventuele maat– en schilderwerk om van uw woning te kunnen genieten.

Is een houten woning brandveilig en hoe zit het met de brandverzekering?

Een gewone brandverzekering volstaat. De Mi Casa-bouwmethode voldoet aan de Belgische normen inzake brandbeveiliging. Laat het ons met een metafoor stellen: een blad papier brandt onmiddellijk, maar het is bijna onmogelijk om een dikke catalogus in de open haard volledig op te branden. Hetzelfde principe geldt bij houten balken. Vooraleer hout ontvlamt, verkoolt het en vormt het een beschermende laag tegen verder branden en het oplopen van de temperatuur. Een houten woning is dus een brandveilige woning.

Wat met de duurzaamheid?

Wanneer u voor Mi Casa kiest, zorgen wij ervoor dat u over een Bijna Energie Neutraal-woning (BEN) beschikt en aan alle geldende energienormen voldoet. Daarnaast komt ons hout uit duurzaam beheerde bossen. M.a.w.: duurzaamheid is gegarandeerd.

Kunnen alle architectuurstijlen gebouwd worden?

De Mi Casa-bouwmethode laat ruimte voor alle mogelijke constructies met een afwerking naar keuze. Indien u liever niet van nul start en met een startplan werkt, bestaat er de Selección-lijn. Ook daar zijn aanpassingen mogelijk. Alles hangt van uw persoonlijke voorkeur af. Dat de meeste Mi Casa-woningen langs buiten vaak herkenbaar zijn aan de typische afwerkingsdetails, betekent niet dat kubische moderne woningen of een landelijke pastoriestijl niet tot de vele mogelijkheden behoren.

Wat met de akoestiek bij massieve houtbouw?

Meerdere onderzoeken tonen aan dat massief houten woningen akoestisch uitstekend isoleren. Tussen het gelijkvloers en de verdieping brengt Mi Casa altijd een akoestische ontkoppelingsmat aan. Daarop rust 6 cm EPS-mortel, die nog eens extra demping geeft. Daarboven komt 5 cm betonchape die voor de nodige massa zorgt. Een uitstekend akoestisch comfort is het gevolg. 

Is hout een materiaal dat leeft?

Dat is inderdaad het geval. Door de schommeling van de luchtvochtigheid varieert immers ook de vochtigheid van het hout. Daardoor kan een houten huis in principe een aantal centimeter krimpen of groeien. Niet zo bij Mi Casa. Hout krimpt of zet uit in de richting van de jaarringen, nooit in de langsrichting. Van dit inzicht maakten we gebruik bij het ontwerp van de houten balkprofielen, die door het lamelleren geen krimp vertonen. Tussen de twee buitenkanten worden haaks (in de verticale richting) houten planken gelijmd. De zetting van het hout wordt daardoor verwaarloosbaar. Deze productiemethode werd geoctrooieerd. 

Wat met het schilderwerk?

Doordat we ayous-hout gebruiken voor de binnenmuren, zijn er geen noten in zichtbaar. Dat vergemakkelijkt het schilderwerk. Ook over barstjes hoeft u zich geen zorgen meer te maken. Dankzij onze gelamelleerde balk is de zetting van het hout verwaarloosbaar. Met een correcte schilderwijze kunt u  dus al na 2 lagen schilderwerken genieten van een prachtig afgewerkte woning. Het hout hier en daar naturel laten behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×