Kijkwoning Hansbeke.

Elke zondag open van 10u tot 13u, zonder afspraak.

Kijkwoning Hansbeke.

Blijf op de hoogte

Schrijf u hier in op onze nieuwsbrief, zo wordt u op de hoogte gehouden van het belangrijkste Mi Casa nieuws.

Inschrijven

Landelijk wonen en landelijk bouwen

Landelijk wonen en landelijk bouwen

Een landelijke woning van Mi Casa

Landelijk wonen is je omringen met de zachte huiselijkheid van natuurlijke materialen. Denk aan hout en steen, maar ook aan wol, linnen en riet. Die focus op de natuur zie je ook terug in de architectuur en de structuur van de woning. Bouwen met hout is een duurzame keuze. Mi Casa bouwt je landelijke villa graag en deskundig.
 

Een veelheid aan landelijke huizen

Wat is landelijk bouwen nu precies? Net zoals bij andere bouwstijlen is het antwoord op die vraag erg persoonlijk. Het goede nieuws: Mi Casa bouwt jouw landelijke thuis op maat. Met de Rural geniet je van de charme van een echte landelijke woning. Het gebruik van hout, zichtbare moerbalken, gezellig maatwerk: het plaatje klopt perfect. Liever landelijk modern? We gaan graag voor je aan de slag.

Waarom landelijk bouwen met Mi Casa?

Mi Casa staat voor bouwen op maat. Welke stijl je ook verkiest, we bouwen een woning die echt bij je past. Zo modern of landelijk als jij het zelf wenst. Naast je architectuur is ook de interieurinrichting een belangrijke bouwsteen van een landelijke woning. 

Wist je dat Mi Casa Colección ook je landelijk meubilair maakt? Unieke houten meubels, een gezellige haardwand, een rustieke keuken, … Ze krijgen vorm op de tekentafel van onze interieurarchitecten en in ons atelier. Zo trek je landelijk wonen moeiteloos door in je volledige bouwproject. Of je geeft je bestaande woning een landelijke inrichting. Aan jou de keuze.

De voordelen van houtmassiefbouw voor je landelijke villa

Houtmassiefbouw, een droge bouwtechniek waarbij massief hout als structureel materiaal wordt ingezet, heeft meerdere voordelen. We kiezen dan ook niet zomaar bewust voor deze bouwtechniek. Voor je landelijke woning betekent dit:

 • geen droogtijden en dus een korte bouwperiode

 • hout als hoofdmateriaal, met zijn inherente landelijke uitstraling

 • eindeloos personaliseerbaar

 • duurzame bouwmaterialen uit plantagebossen met verantwoord beheer

 • meerwaarde voor je energiehuishouding (laag E-peil)

Basistype finetunen of vanaf nul

Misschien heb je een duidelijk beeld van hoe je landelijke villa er moet uitzien. Evengoed heb je nog geen duidelijke kijk op je toekomstige thuis. In dat geval vertrekken we graag van een startplan. Binnen Selección heb je een basistype, met bepaalde oppervlaktes en een vanafprijs. Je opteert voor een volle verdieping of voor kamers onder het dak (type Cape Cod). Om het ontwerp vervolgens helemaal aan jouw wensen en budget aan te passen, natuurlijk.

De kostprijs van landelijk bouwen

Op doorgedreven maatwerk plak je moeilijk richtprijzen en gemiddeldes. Je individuele keuzes bepalen het budget. Onze startplannen geven je wel een eerste indicatie. Jouw persoonlijke ontwerp vertalen we in een gedetailleerde en duidelijke offerte, zonder kleine lettertjes of vage omschrijvingen. Het uitgebreide luxueuze basislastenboek vertelt je precies wat elk aspect kost.

De weg naar landelijk wonen bij Mi Casa

Jarenlange ervaring in bouwen op maat resulteert in een efficiënt stappenplan voor jouw project. Ook voor jouw landelijke woning doorlopen we deze fases:

 • Tijdens een eerste contact maken we kennis met jouw wensen en dromen.

 • Samen met de consulent uit jouw regio bezoek je onze kijkwoning. Zo krijg je een goed idee van onze bouwmethode en de mogelijkheden voor jouw landelijke woning.

 • We werken een voorontwerp op maat uit en vertalen dat naar een gepersonaliseerde, transparante en volledige offerte.

 • Op basis van jouw feedback werken we het ontwerp en de offerte bij. Tot we helemaal op dezelfde lijn zitten.

 • Na het tekenen van een studieovereenkomst reserveren we jouw bouw in onze planning, dienen de bouwaanvraag in en zetten, indien gewenst, onze interieurarchitecte aan het werk.

 • Samen met je consulent kies je vloeren, dakpannen, gevelafwerking en zo meer. We zetten ook de studie voor verwarming en ventilatie in gang, net zoals de voorstudie voor het EPB en de studie van de fundering.

 • Eens de bouwvergunning binnen is, maken we het definitief contract op en leggen we de montagedatum van je houtmassiefbouw definitief vast.

 • Tijdens een technische bespreking met je consulent en werfleider zetten jullie de puntjes op de i. Jullie tekenen ook de definitieve contracten om echt aan de slag te kunnen.

Ook een offerte o.b.v. een bestaande architectenplan behoort uiteraard tot de mogelijkheden.

Klaar voor je nieuwe landelijke woning? Maak snel een afspraak.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×