Kijkwoning Hansbeke.

Elke zondag open van 10u tot 13u, zonder afspraak.

Kijkwoning Hansbeke.

Blijf op de hoogte

Schrijf u hier in op onze nieuwsbrief, zo wordt u op de hoogte gehouden van het belangrijkste Mi Casa nieuws.

Inschrijven

"Niets kan het gevoel van hout evenaren"

Ga terug naar overzicht

"Niets kan het gevoel van hout evenaren"

Ga terug naar overzicht

Mi Casa heeft een heel stabiel werknemersbestand. Intern ademt iedereen passie voor het vak uit. Zo ook Frank Verheye (57). Hij bouwde een hele carrière uit in de houtmassiefbouw. Hij werd gebeten door de microbe en werkt ondertussen al meer dan een kwarteeuw in de sector. “Een woning in houtmassiefbouw valt niet te evenaren.”

De pionier van de houtmassiefbouw in België was Wolfgang Verraes. Het familiebedrijf introduceerde de bouwstijl in België en was lange tijd marktleider. Na eerder een jaar bij een ingenieursbureau gewerkt te hebben kon Frank Verheye in april 1985 aan de slag als technisch tekenaar bij Wolfgang Verraes. “Ik zette er mijn eerste pasjes in de houtmassiefbouw. Ik was meteen overtuigd van de kwaliteit van het product. Het waren heel andere tijden in vergelijking met nu. Alles werd met de hand uitgetekend op papier.”

Anno 2020 wordt een woning immers digitaal uitgetekend in het programma Autocad. Het ontwerp wordt vervolgens doorgestuurd naar een 6-assige CNC-machine die de balken en onderdelen automatisch verwerkt zoals gevraagd door de technisch tekenaar. “De manier van werken is compleet anders, maar de focus blijft hetzelfde. Het uittekenen vergt immers veel aandacht en kennis van de ontwikkelaar. Wij kunnen ons geen fouten veroorloven. Het geeft veel voldoening om iemands droomwoning uit te tekenen. Dankzij ons werk wordt theorie omgezet in realiteit.”

Als Verheye spreekt, spat de passie ervan af. “Hout straalt een bepaalde warmte uit die je gewoon niet kan kopiëren met traditionele bouw. Je weet pas wat het Mi Casa-gevoel inhoudt als je in een Mi Casa bent geweest. Ik werk graag bij Mi Casa, we zijn een hecht team dat ver gaat om te voldoen aan de wensen van onze klanten.”

Als 22-jarige begon de Bavikhovenaar bij Wolfgang Verraes. Hij werkte er acht jaar als technisch tekenaar. “Ik leerde er erg veel bij en haalde er mijn passie voor hout vandaan. Na het faillissement van Wolfgang Verraes waren er nog twee belangrijke houtmassiefbouwers op de markt in België: Mi Casa en Ipso Facto.”

Jean-Luc Lidou, oprichter van Mi Casa, had voordien bij Wolfgang Verraes gewerkt. Met Mi Casa wilde hij een eigen stijl ontwikkelen in de houtmassiefbouw: de Long Island-stijl. “Een Mi Casa is herkenbaar”, vindt ook Frank Verheye. “Je haalt onze woningen er zo uit. Mi Casa onderscheidde zich door een compleet nieuwe en eigen stijl te ontwikkelen. Het is niet voor niks dat wij marktleider zijn in België.”

"

Meewerken aan iemands droomhuis, geeft mij elke dag veel voldoening.

Frank Verheye.

Verheye weet waarover hij spreekt. Hij werkte immers bij de drie bedrijven. Na Wolfgang Verraes werkte hij zeventien jaar voor Ipso Facto. “Het mag duidelijk zijn: ik ben een echte houtworm. Bij Ipso Facto maakte ik de evoluties in de sector van dichtbij mee. In 2010 kreeg ik de kans om voor Mi Casa te werken. Het was een nieuwe uitdaging die ik niet wilde laten liggen.”

In 2010 vervoegde Frank Verheye het technisch bureau van Mi Casa. Sindsdien groeide hij er uit tot een heel belangrijke werkkracht. “Dankzij Wolfgang Verraes en Ipso Facto had ik al veel ervaring in de sector. Bij Mi Casa heb ik me alleen maar verder ontwikkeld. Ik maakte er ook een generatiewissel mee. Jean-Luc Lidou introduceerde een fantastisch product in de houtmassiefbouw, met een eigen stijl. Toen zijn zoon Thibo Lidou de zaak in 2017 overnam, ruimde papier plaats voor digitaal. Voor mij een aanpassing, maar het is efficiënter. Dankzij zijn ingenieursachtergrond verbeterde Thibo de productie van Mi Casa.”

Ondertussen werkt Frank al een decennium voor Mi Casa. Dankzij zijn ervaring groeide hij uit tot de coördinator van het technisch bureau. In 2020 was hij 35 jaar aan de slag in de houtmassiefbouw. “Ik zie mezelf zeker mijn carrière volmaken in deze sector. Ik voer graag de job als coördinator uit. Ik heb graag dat alles goed geregeld en gestructureerd is. Ik neem dus met plezier die verantwoordelijkheid op. Ik ben dan ook erg trots op onze woningen. Meewerken aan iemands droomhuis, geeft mij nog elke dag voldoening.”

"

Mijn drie favoriete woningen tonen de veelzijdigheid van Mi Casa aan. Elke woning is uniek. Daar steek ik mijn hand voor in het vuur.

Frank Verheye.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×