Kijkwoning Hansbeke.

Elke zondag open van 10u tot 13u, zonder afspraak.

Kijkwoning Hansbeke.

Blijf op de hoogte

Schrijf u hier in op onze nieuwsbrief, zo wordt u op de hoogte gehouden van het belangrijkste Mi Casa nieuws.

Inschrijven

Grondeigenaar Bram Delva & makelaar Willem De Cuman gingen in zee met Mi Casa.

Ga terug naar overzicht

Grondeigenaar Bram Delva & makelaar Willem De Cuman gingen in zee met Mi Casa.

Ga terug naar overzicht

"Een onevenaarbare en luxueuze invulling van het concept sleutel-op-de-deur"

2020 was niet alleen het jaar waarin Mi Casa haar verkooprecord verbrak, maar ook de periode waarin het bedrijf een nieuwe constructie op poten zette om gronden beter verkoopbaar te maken. Concreet tekent Mi Casa een plan met bijhorende 3D-visualisatie op loten die verkocht worden via een makelaarsbureau. De eerste samenwerking met grondeigenaar Bram Delva en makelaar Willem De Cuman in Koksijde werd een ongekend succes. “Je biedt de klant zijn of haar droomwoning op een presenteerblaadje aan”, aldus Bram Delva.

Bram, je bent eigenaar van Versmarkt Delva in Veurne. Hoe kwam je op het idee om gronden te verkavelen en zo te vermarkten?

Bram Delva: “Ondernemen zit al van kinds af aan in mijn bloed. Ik had een stuk grond gezien in Koksijde dat te koop stond. Het leek me wel een mooie opportuniteit om erin te investeren. Ik ken makelaar Willem De Cuman al heel lang en heb hem gebeld om de grond te komen inspecteren.”

Willem De Cuman: “Het risico was niet groot en ik adviseerde Bram om een bod te doen. In eerste instantie hadden we geprobeerd om de loten zo te verkopen, zonder visualisatie. Maar dat liep niet echt lekker. Dus kwamen we op het idee om er reeds een ontwerp aan vast te koppelen, zodat de potentiële klant meteen een goed zicht had op het totale prijskaartje.”

Zo’n constructie is vrij ongezien in de immobiliënwereld. hoe kwamen jullie op dat idee?

Bram Delva: “Iemand die weinig van bouw kent, wordt snel afgeschrikt als een stuk bouwgrond 200.000 euro kost. Die kan moeilijk inschatten welk budget er dan nog moet worden vrijgemaakt voor een woning. Dus leek het ons de ideale manier om alles op een presenteerblaadje aan te bieden. Zo heeft een potentiële klant meteen zicht op de prijs en mogelijkheden.”

Willem De Cuman: “Voor ons was het erg belangrijk dat onze klanten waar voor hun geld kregen. In eerste instantie waren we bij een andere sleutel-op-de-deur-firma geweest, maar daar was het basislastenboek van een te lage kwaliteit. Uiteindelijk stelde ik Bram voor om eens bij Mi Casa aan te kloppen.”

Bram, wat overtuigde jou als grondeigenaar om met Mi Casa samen te werken?

Bram: “Ongetwijfeld het bezoek aan de kijkwoning. Ik was zodanig overtuigd door Mi Casa dat ik zelfs even getwijfeld heb om een stuk grond voor mezelf te houden en zelf met Mi Casa te bouwen. Uiteindelijk ging dat niet door omdat de vraag naar onze loten zodanig groot was.  De inrichting van de kijkwoning is tot in de puntjes afgewerkt en dat geeft vertrouwen. De persoonlijke begeleiding van de consulent vervolledigt het totaalpakket. 

Waarin onderscheiden wij ons van andere firma’s?

Bram Delva: “De kwaliteit en dienstverlening zijn van een erg hoog niveau. Mi Casa geeft een onevenaarbare invulling aan het concept sleutel-op-deur. De klant is zeker dat hij perfect begeleid wordt met advies op maat en dat doorheen gans het project. Iemand die voor nieuwbouw  opteert, beschikt over een aardig budget en verwacht daar ook de nodige luxe  tegenover. Bij Mi Casa is dat gegarandeerd.”

Willem De Cuman: “Als je de kijkwoning van Mi Casa bezoekt, kan je je echt concreet voorstellen wat je zal krijgen voor je budget. De klant staat achteraf niet voor verrassingen. De materialen die in de kijkwoning gebruikt worden, maken stuk voor stuk reeds deel uit van het hoogstaande basislastenboek van Mi Casa.”

Wat maakte het bezoek aan de kijkwoning zo bijzonder voor jou?
Bram Delva: “Van zodra je er een voet binnen zet, word je overladen door een aangenaam gevoel. Dat Mi Casa alleen met hout werkt, gaf me vooraf wat twijfels. Maar dat gevoel werd meteen weggevaagd.  De kwaliteitsnorm bij Mi Casa ligt erg hoog. Dat merk je  van meet af aan. Dus dacht ik: als ik zelf al overtuigd kan worden om met Mi Casa te bouwen, dan is dit de geschikte partner.”

Willem De Cuman: “Dat bleek ook. Bijna elk contact dat de kijkwoning bezocht, kocht achteraf vrijwel meteen een lot. De visualisatie maakt het voor klanten makkelijker om zich hun droom(t)huis te kunnen voorstellen. Van zodra de naam Mi Casa verbonden werd aan de loten, was het volledige project in zo’n drietal maanden verkocht.”

Heb je ooit schrik gehad dat het minder vlot zou lopen om de loten te verkopen?
Bram Delva: “Enkel toen de Covid-crisis losbrak. Op dat moment was één lot nog niet verkocht en toen hield ik toch even mijn hart vast. Maar de coronacrisis gaf de vastgoedsector net een serieuze boost , waardoor ook het laatste lot snel de deur uit was toen plaatsbezoeken weer mochten plaatsvinden.”

"

Dankzij de knowhow van de makelaar en Mi Casa, kan een relatief onervaren persoon als ik hierin investeren.

Grondeigenaar Bram Delva.

"

Dankzij de knowhow van de makelaar en Mi Casa, kan een relatief onervaren persoon als ik hierin investeren.

Grondeigenaar Bram Delva.

Zouden jullie nog zo’n samenwerking met Mi Casa aangaan?
Willem De Cuman: “Zeker weten. Eens er visualisaties van Mi Casa aan een grond gekoppeld worden, is het als makelaar veel makkelijker om die te verkopen. Het project in Koksijde smaakte naar meer, want erna zette ik eenzelfde constructie op met Mi Casa voor een grond in De Panne die we al enige tijd in portefeuille hadden. Een maand later was die verkocht. Mi Casa biedt het totaalpakket.” 
 
Bram Delva: “Ook ik zou geen seconde twijfelen om een nieuwe samenwerking aan te gaan mocht ik nog eens op een grond botsen. Dankzij de knowhow van Mi Casa en de makelaar kan een onervaren iemand als ik zo’n constructie uitwerken. Mijn investering heeft opgebracht, dus ik kijk er met een tevreden gevoel op terug.” 

Ondertussen zijn twee van de vier woningen bijna opgeleverd. Wat viel jullie op aan het bouwproces?
Willem De Cuman: “De snelheid waarmee de woningen werden gebouwd. Ook mijn vrienden in de sector stonden ervan te kijken. Wat me ook opviel, was dat de werven een toonvoorbeeld zijn van hoe een werf er moet uitzien: een propere werkplek.”

Bram Delva: “Ook de eigenheid van de woningen is fijn. Hoewel het om een verkaveling gaat, zit er een verschil in de gekozen bouwstijlen. Als een klant wil afwijken van een visual, is dat geen enkel probleem voor Mi Casa. Zo werd er in Koksijde een typische Mi Casa gebouwd, maar ook een zeer strakke woning met gelijmde gevelstenen. Niet hetgeen het merendeel van het Mi Casa-clienteel kiest, maar toch werd het een geslaagde woning. Mi Casa staat voor exclusieve villabouw, ook in verkavelingen.”

"

Er is gewoon geen enkel risico aan verbonden. Noch voor de makelaar, noch voor de grondeigenaar, noch voor de klant, noch voor Mi Casa. Dat win-win-win-win-scenario maakt het zo interessant.

Makelaar Willem De Cuman.

Als je de absolute meerwaarde van dit type constructie moet beschrijven, wat is dat dan?

Willem De Cuman: “Dat er gewoon absoluut geen risico aan verbonden is. Noch voor de grondeigenaar, noch voor de makelaar, noch voor de bouwfirma en ook niet voor de klant. Elke partij blinkt uit in zijn eigen kennis en kunde en zo kom je tot een win-win-win-win-verhaal. Dit smaakt naar meer.”

De succesvolle verkaveling in Koksijde is een nieuw voorbeeld van een geslaagde samenwerking met een makelaarsbureau. We zijn niet aan ons proefstuk toe. Ook in De Panne, Oostduinkerke, Hulste, Overijse, Luik,... bouwden we al succesverhalen uit met kleinschalige Mi Casa-verkavelingen. Bent u zelf een makelaar of kent u een makelaar die in eenzelfde verhaal zou willen stappen met Mi Casa? Contacteer ons voor meer informatie.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×