Kijkwoning Hansbeke.

Elke zondag open van 13u tot 17u, enkel op afspraak.

Kijkwoning Hansbeke.

Blijf op de hoogte

Schrijf u hier in op onze nieuwsbrief, zo wordt u op de hoogte gehouden van het belangrijkste Mi Casa nieuws.

Inschrijven

Houtmassiefbouw, de voordelen op een rij

Ga terug naar overzicht

Houtmassiefbouw, de voordelen op een rij

Ga terug naar overzicht

Ons bouwsysteem is veruit een van de duurzaamste en eerlijkste systemen die je in de bouwwereld zult vinden. Houtmassiefbouw heeft enkele niet te miskennen voordelen tegenover traditioneelbouw of houtskeletbouw. Wist u bijvoorbeeld dat u heel wat plaats uitspaart door een veel slankere muuropbouw? Of dat hout een prima basis vormt voor een perfecte isolatieschil? Ontdek de belangrijkste voordelen hier.

1 Winst aan ruimte

In een Mi Casa woning heeft u binnen gevoelig meer ruimte in vergelijking met een woning in traditionele bouw of houtskeletbouw. Met dezelfde buitenafmetingen, is er binnen meer plaats over. Hoe kan dat? De eerder genoemde systemen hebben een dikkere samenstelling nodig om dezelfde isolatiewaarden te behalen als een Mi Casa.

2 Droge opbouw

Nog een belangrijk argument dat pleit voor massieve houtbouw is de droge opbouw van ons systeem. Bij Mi Casa moeten de muren en plafonds geen duizenden liters vocht uitzweten, maar kan er meteen verder gebouwd worden. Het zorgt er eveneens voor dat je in een Mi Casa-werf geen kil gevoel hebt, in tegenstelling tot traditionele bouw.

3 Snelheid van bouwen

Die droge opbouw zorgt voor een bijkomend voordeel, namelijk de snelheid van bouwen. Ons stapelsysteem zorgt niet alleen voor het unieke uiterlijk dat bij een Mi Casa hoort. Dankzij ons Belgisch semi-automatisch productieproces is onze voorbereiding nagenoeg perfect, waardoor de opbouw op de werf naadloos plaatsvindt. Na de opstart van de montage, beschikt u al na vier à zes maanden (!) over de sleutel van een perfect afgewerkte woning.

 

4 Hoge duurzaamheid

Mi Casa is top in hout. En hout is dan weer top in alles wat met duurzaamheid, isolatie en leefklimaat te maken heeft. Een woning in massieve houtbouw is de facto duurzaam. Hoe verklaar je anders dat Mi Casa vaak beter doet dan de geldende normen? Zo voldeed onze kijkwoning in Maldegem al in 2020 aan de norm die pas twee jaar later van toepassing is. En dat zonder zonnepanelen. Een Mi Casa is dus Bijna Energie Neutraal (BEN).

5 Uniek systeem, dito sfeer

Maar liefst een vierde van onze medewerkers werkt reeds langer dan dertig (!) jaar in de houtmassiefbouw. Meer dan de helft werkt langer dan 10 jaar bij Mi Casa. Dankzij die know-how kwamen we tot een uniek bouwsysteem, dat alle vroegere zwaktes van massieve houtbouw uitschakelt. Zo konden we bijvoorbeeld dankzij onze geoctrooieerde muurbalk de zetting inherent aan hout tot onbestaand herleiden. Wij garanderen u niet alleen een energiezuinige woning, maar een thuis met een unieke sfeer, die eigen is aan Mi Casa. Want een Mi Casa, die pik je er zo uit in het straatbeeld.

Ontdek de bouw van de ruwbouw van een Mi Casa in het filmpje hieronder.

Meer weten ?

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×