Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /data/sites/web/micasabe/www/site/assets/cache/FileCompiler/includes/header.php on line 5
Klant Nancy Leemans geniet samen met haar man en raskatten van het gezonde leefklimaat in een Mi Casa - Mi Casa

Kijkwoning Hansbeke.

Elke zondag open van 10u tot 13u, zonder afspraak.

Kijkwoning Hansbeke.

Blijf op de hoogte

Schrijf u hier in op onze nieuwsbrief, zo wordt u op de hoogte gehouden van het belangrijkste Mi Casa nieuws.

Inschrijven

Klant Nancy Leemans geniet samen met haar man en raskatten van het gezonde leefklimaat in een Mi Casa

Ga terug naar overzicht

Klant Nancy Leemans geniet samen met haar man en raskatten van het gezonde leefklimaat in een Mi Casa

Ga terug naar overzicht

"Vanaf de eerste minuut betoverd"

Onze klant Nancy Leemans volgt Mi Casa al heel lang. Haar zus Nadine werkte voor ons als consulente en bouwde met ons. Van zodra Nancy haar woning betrad, was ze op slag verkocht. In 2016 betrok ze haar eigen Mi Casa, waar ze een ideaal leefklimaat vond voor haar cattery English Rose. Samen met haar man en veertien Brits Korthaarkatten geniet ze van haar Mi Casa. “Het is het totaalplaatje, ik zou het nooit meer anders willen.

Nancy, herinner je je nog het eerste moment dat je een Mi Casa bezocht? 
“Ik was volledig betoverd. Het was mijn droom om ook zo’n woning te bouwen. Toen ik pas alleen woonde, had ik een appartement in Normandische stijl, maar het interieur was volledig geïnspireerd op Mi Casa. Ondertussen bouwde mijn zus een tweede keer met Mi Casa en werd de passie nog meer aangewakkerd.”
 

Wanneer zette je dan ook effectief de stap? 
“Mijn man Neal was ook volledig verkocht. Hoewel we ondertussen een woning met grote tuin hadden, bleef het gevoel knagen. Ooit wilden we een Mi Casa. Daarnaast hadden we ook steeds meer katjes, dus besloten we uiteindelijk om de kijkwoning in Waregem te bezoeken.”

Waren jullie meteen weg van het Selección-concept?
“We waren meteen overtuigd. Het was gewoon een wow-gevoel. We gingen in eerste instantie langs om een idee te krijgen of zo’n woning in ons budget zou passen. Dankzij Selección krijgen onervaren bouwheren de mogelijkheden helder op een presenteerblaadje aangeboden. Zo weet je ook meteen of het binnen je budget past.”

Je liet je ook inspireren door onze kijkwoning in Waregem, een Selección 160.
“Inderdaad, maar we hebben er nog ons eigen ding mee kunnen doen. We zetten er een portiek bij én we spiegelden het plan van het gelijkvloers. In onze toenmalige woning hadden we een heel grote kast op maat laten maken. Omdat die nog gloednieuw was, wilde ik ze heel graag meenemen. Mi Casa dacht actief mee over de mogelijkheden, dus pasten we het plan aan. Ook in de materiaalkeuze deed ik mijn eigen ding.”

Wat maakt massieve houtbouw zo speciaal? 
“Het is een totaalpakket. Hout roept een warme sfeer op. Wanneer andere mensen al moeten stoken om het warm te hebben, hoef ik dat nog niet te doen. Zo herinner ik me nog dat het bij mijn ouders alleen warm was op de plekken waar geleefd werd. Bij mij is het in elke kamer aangenaam, zonder dat de verwarming hoeft aan te staan. Zelfs als het vriest, voelt het nooit echt kil.”

"

Een Mi Casa biedt een optimaal leefklimaat, ook voor onze poezen. We voorzien overal kattenpalen en buiten hebben ze een kattenren.

Nancy Leemans, cattery English Rose.

"

Een Mi Casa biedt een optimaal leefklimaat, ook voor onze poezen. We voorzien overal kattenpalen en buiten hebben ze een kattenren.

Nancy Leemans, cattery English Rose.

Hoe zou je het leven in je Mi Casa-woning omschrijven?
“Een permanent vakantiegevoel. Bij de aanleg van onze tuin, hebben we geopteerd voor een zwembad. Dat was een dure investering, maar door onze cattery English Rose was vakantie op verplaatsing toch niet meer voor ons weg gelegd. Dus dan is het fijn dat we thuis dat relaxte gevoel hebben. Daar komt nog bij dat ik ook heel kieskeurig ben in onze vakantieplekken. Ik wil er minstens even veel luxe dan thuis en als je in een Mi Casa woont, is dat quasi niet te evenaren (lacht).”

Hoe kwam je op het idee om een cattery te beginnen? 
“Door een Brits Korthaar van acht jaar te adopteren. Cortèz was zijn naam. Een fantastisch dier, waar ik stapelgek op was. Hij is dertien geworden, maar was erg ziek op het einde. Toen we onze Mi Casa schilderden, namen we hem mee. Ik herinner me nog levendig hoe hij de trap op kwam gestrompeld om bij ons te zijn. We hebben hem ook hier begraven, zodat hij altijd bij ons blijft. Ik heb veel gehuild ten tijde van onze verhuis, maar het was een geruststelling dat hij nog in onze nieuwe woning is geweest.”

Hoeveel katjes wonen er momenteel bij jullie?
“Twaalf, maar het zijn in de eerste plaats onze huisdieren. Ook als ze geen jongen meer kunnen krijgen, blijven ze bij ons. Zo was Anora zwanger en heeft ze haar nestje verloren door een baarmoederontsteking, waardoor we ze onmiddellijk moesten laten steriliseren. Elke kat heeft bij ons maximaal één nestje per jaar. Ik krijg aanvragen van over de hele wereld, maar werk niet met een wachtlijst. Ik laat de kittens alleen gaan, als ik zeker ben dat ze goed terecht komen.”

Hoe paste je je woning op hun noden aan? 
“Katten hebben nood aan hun eigen plek, zeker als ze in een grote groep leven. Heel onze zolderverdieping is dus ingericht zodat ze daar in alle rust kunnen leven. Overal zijn er kattenpalen voorzien en we installeerden ook een ware kattenren buiten. Een Mi Casa biedt een optimaal leefklimaat, ook voor onze poezen.” 

Ondanks de vele dieren, ligt je woning er kraaknet bij. 
“Hoewel mijn katten mijn grootste schatten zijn, zie ik liever geen kattenhaar liggen. De stofzuiger is dus mijn beste vriend (lacht). Ach, ik zou het niet kunnen missen. Ik doe het echt uit liefde voor het vak. Dagelijks moet ik mensen ontgoochelen omdat de Brits Korthaar zo populair is. Dat zie je ook op Facebook. Mijn pagina heeft veel volgers en dat ligt niet alleen aan de poezen, maar zeker ook aan de mooie omgeving waarin ze vertoeven. Ik zie me alvast nergens anders nog wonen.”

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×