Kijkwoning Hansbeke.

Elke zondag open van 13u tot 17u, enkel op afspraak.

Kijkwoning Hansbeke.

Blijf op de hoogte

Schrijf u hier in op onze nieuwsbrief, zo wordt u op de hoogte gehouden van het belangrijkste Mi Casa nieuws.

Inschrijven

7 dias de Mi Casa

Ga terug naar overzicht

7 dias de Mi Casa

Ga terug naar overzicht

Mi Casa betovert. Mi Casa inspireert. Mi Casa springt eruit. Al meer dan een kwarteeuw staan wij synoniem voor unieke designs. We creëerden als één van de weinige aannemers in België een geheel eigen stijl die je er zo uitpikt. Benieuwd welke woningen oprichter Jean-Luc Lidou naar voren schuift als dé realisaties die de Mi Casa-stijl het best omvatten? Laat je inspireren tijdens de 7 dias de Mi Casa en start de zoektocht naar uw eigen droom(t)huis. Geniet hieronder nog eens opnieuw van de geselecteerde realisaties.

IZEGEM

Vanzelfsprekend starten we deze reeks met deze woning in Izegem, misschien wel onze meest iconische kijkwoning. Deze realisatie betekende de start van onze typische Long Island-stijl. “Het was een uitdaging om er onze eigen touch aan te geven. Geen Belgische firma beheerst de Amerikaanse stijl zo goed als Mi Casa. Wenst u de Long Island-stijl, dan moet u bij ons zijn.” Deze woning bewijst ook hoe tijdloos onze stijl is. Gebouwd in 1997 en nog steeds uniek in zijn soort. Het contrast van de kleuren, de uitbouw vooraan, de opvallende topgevel, het sprak veel mensen aan.

HOET

Wie kent deze realisatie niet? Een van onze vaandeldragers waar we erg trots op zijn. Deze woning werd gebouwd voor een Brusselse interieurarchitect die van wanten weet. De woning brengt eenvoud en symmetrie naar een buitengewoon hoog niveau. De tijdloosheid straalt ervan af. Wat deze woning zo speciaal maakt? De hal en nachthal werden subliem geïntegreerd in het totaalconcept van de woning.

MALDEGEM

Uiteraard kan onze huidige kijkwoning niet ontbreken. Geen enkele kijkwoning die ons basislastenboek zo goed omvat als deze parel. Met een knipoog naar een al even iconische kijkwoning: het Blauwe Huis in Izegem. Deze realisatie combineert de architectuur van Izegem en Hoet, maar dan gebracht in een versie voor het grote publiek. “Onze Selección-lijn omvat het beste van Mi Casa in een pasklaar plan. Het is als het ware een puzzel die je naar hartenlust opnieuw kunt leggen tot het plaatje past tot in de laatste details.”

Wenst u onze kijkwoning te bezoeken?

POYET LE TOUQUET

Veel Amerikaanser dan dit zal je de woningen niet vinden in Europa. Het balkon bevindt zich op een prominente plaats, vanuit de slaapkamer is er een rechtstreekse toegang naar de tuin. Absolute meerwaarde is dat dit eveneens meteen zorgt voor een overdekt terras. Dit is een van de perfecte voorbeelden van onze veelzijdigheid. “Deze villa beschikt niet over twee volle verdiepen, maar vormt een perfect voorbeeld van de Cape Cod-bouwmethode”, vindt oprichter Jean-Luc Lidou. “Deze realisatie bewijst dat een woning met kamers onder dak ook erg authentiek en uniek kan worden uitgevoerd.”

WAREGEM

Onze allereerste Selección in zijn soort. De start van een geheel nieuw uitgangspunt van Mi Casa. Door hard in te zetten op een kwalitatief basisplan maakten we de droomwoning – wat een Mi Casa toch is – bereikbaarder voor een groter publiek. “Daar zijn we tot op de dag van vandaag erg trots op. De contrasten in het raamwerk en de gevel, de pertinente vorm en de vele mogelijkheden in afwerking maken dit plan zo uniek. Mi Casa zou Mi Casa niet zijn, als we ook hier nog blijven finetunen tot het plan perfect past binnen de wensen van onze klanten.”

MAES

Een regelrechte parel uit de Mi Casa-doos. Onze klant handelt in natuursteen en via een cocreatie kwamen we tot een prachtig resultaat. “Deze stijl vormde een mooie aanvulling op onze huisstijl. Het gebruik van natuurlijke materialen zoals natuursteen en eik, maar ook het contrast en de unieke vormen van de ramen geven deze realisatie een uitzonderlijk mooie uitstraling.”

VERHOUSTRAETE

RURAL, de Mi Casa-vertaling van de landelijke stijl. Bij ons geen oubollige fermette, maar wederom onze eigen interpretatie van deze stijl. “VERHOUSTRAETE toont dat je perfect een Mi Casa met een landelijke look kunt bouwen. Groot voordeel? De balken aan de binnenkant zorgen meteen voor de gezellige sfeer die eigen is aan een landelijke woning.”

MARBELLA

Het buitenbeentje in deze reeks. Mi Casa, dat is eveneens out of the box denken. Waarom geen Caraïbische stijl ambiëren? Doe alvast inspiratie op met deze woning. We don’t copy, we design. Je hoeft ons niet op ons woord te geloven. Schilder én tevreden klant Gaëtan Bonot: “Ik zag al honderden Mi Casa’s, maar nog nooit kwam ik tweemaal dezelfde woning tegen. Elke Mi Casa heeft zijn eigen ziel.” We zouden het zelf niet beter kunnen verwoorden.

HOMSY

Wederom een beauty, of wat had u gedacht? Deze realisatie valt onder de term ‘rural’ zonder door en door landelijk te zijn. “Een Mi Casa laat zich immers niet makkelijk in een hokje plaatsen. Het wit met de houten beplanking en de naturelle beplanking zorgen voor een landelijke look, maar ook hier zit er weer extra karakter in. Wat ik heel geslaagd vind bij Homsy, is de speelsheid. De vele dakvolumes die verspringen, is daar een mooi voorbeeld van.”

ROBBERECHTS

Wie kent deze niet? Een van de allereerste woningen die we plaatsten met ons vernieuwde bouwsysteem. Hiermee konden we de zetting van het hout tot nul herleiden. Enough met de technische kant. “Deze woning is een regelrechte schoonheid. Het contrast van de gevel, de symmetrie van de ramen… Kortom, alles waar we bij Mi Casa trots op zijn.”

CROSSET

Afsluiten doen we uiteraard met deze mijlpaal in onze geschiedenis. Misschien iets minder bekend, maar daarom door ons niet minder bemind. CROSSET vormde de echte start van de Amerikaanse stijl van Mi Casa. En zeg misschien maar gerust in België. Later werd de woning HOMSY ernaast gebouwd. “Deze stijl werd ons geïntroduceerd door de veel te vroeg gestorven architect Ketelbuters. Hij daagde ons uit om de typische Amerikaanse ‘fermette’ naar een hoger niveau te brengen. CROSSET vormde de eerste in zijn soort, de appreciatie was hoog. Het succesverhaal wordt tot op de dag van vandaag verder geschreven. Mi Casa, the warm charm of wood.

"

"Mi Casa is een boeiend verhaal dat nooit zal stoppen. Elke dag schrijven we een nieuwe bladzijde aan de hand van nieuwe, unieke realisaties."

Oprichter Jean-Luc Lidou.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×