Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /data/sites/web/micasabe/www/site/assets/cache/FileCompiler/includes/header.php on line 5
Een liefde die bleef. Klant en ex-consulente Hilde Robberechts bouwde meermaals met Mi Casa. - Mi Casa

Opendeurdag atelier Mi Casa: Mi Casa opent voor het eerst de deuren van het atelier voor het grote publiek! Interesse? Lees hier verder.

Kijkwoning Hansbeke.

Elke zondag open van 13u tot 17u, enkel op afspraak.

Kijkwoning Hansbeke.

Blijf op de hoogte

Schrijf u hier in op onze nieuwsbrief, zo wordt u op de hoogte gehouden van het belangrijkste Mi Casa nieuws.

Inschrijven

Een liefde die bleef. Klant en ex-consulente Hilde Robberechts bouwde meermaals met Mi Casa.

Ga terug naar overzicht

Een liefde die bleef. Klant en ex-consulente Hilde Robberechts bouwde meermaals met Mi Casa.

Ga terug naar overzicht

"Bij massieve houtbouw komt de kracht en de sfeer van het hout tot zijn recht."

Hilde Robberechts is iemand van vele werelden. Ze werkte in de chemische sector, op boorplatformen, aan de KULeuven, als bouwconsulente bij Mi Casa en recent als makelaar. De rode draad doorheen haar leven? Passie. In 2001 bouwde ze een eerste keer met ons, daarna was Hilde vijftien jaar (!) bouwconsulente. Er volgde nog een tweede woning en een Mi Casa appartement. Onlangs realiseerde Mi Casa een volledige makeover van haar nieuwe woonst. “Mi Casa blijft aanvoelen als thuiskomen.”

Hilde, hoe leerde je onze firma kennen?

“In 2001 wilden we graag bouwen. Het werd een lange zoektocht naar de geschikte partner. Ik wilde graag een houten woning. We hadden al contact gehad met twee houtskeletbouwers, waarna een vriend Mi Casa tipte. Toen ik de kijkwoning bezocht was ik meteen verkocht. Ik keek rond en dacht: dít is wat ik wil. Er kwam rust in mijn hoofd. Een echte coup de foudre.”

Wat maakte dan het verschil?

“De afwerking. Elk detail telt. In die tijd waren er ook andere houtmassiefbouwers. De kwaliteit mocht dan wel gelijkwaardig zijn, de stijl van Mi Casa was en ís onevenaarbaar. Er is oog voor detail, op een manier die uniek is in de sector. Elk personeelslid gaat er driehonderd procent voor. Je voelt gewoon de passie.”

Bij jou was dat zeker het geval. Je was zo overtuigd dat je consulente wilde worden.

“Toen we met Mi Casa bouwden, werkte ik als docent scheikunde aan de KULeuven. Daarvoor had ik een technisch-commerciële functie in de aardolie-industrie. Ik werkte op boorplatformen. Een heel avontuurlijk en internationaal leven. Ik leefde in vliegtuigen en hotels. Toen ik kinderen kreeg, veranderde ik van job. Ik begon met lesgeven, maar miste het technisch-commerciële aspect. Dat vond ik bij Mi Casa terug.”

"

Toen we nog maar net in onze gloednieuwe Mi Casa woonden, schrok ik in het midden van de nacht wakker. Ik wil voor Mi Casa werken, ging er door mijn hoofd.

Vanwaar ontsprong het idee?

“Nadat we nog maar net ingetrokken waren in onze nieuwe woning werd ik midden in de nacht wakker. Ik wil consulente worden, ging er door mijn hoofd. De ochtend daarop belde ik naar Jean-Luc Lidou, de toenmalige zaakvoerder. Ik zei heel overtuigend dat ik voor hem wilde werken, waarop hij eens smakelijk lachte en antwoordde: ‘elke dag krijg ik tientallen van die aanvragen.’ Ik was volledig gedesillusioneerd, maar een drietal maanden later kreeg ik een telefoontje dat ik toch mocht beginnen.”

Waarom wilde je zo graag voor ons werken?

“Het technisch-commerciële aspect trok mij aan. De bouw van mijn eigen woning volgde ik van heel nabij op. Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in hoe dingen in elkaar steken of hoe ze werken. Ik verdiep me dan tot ik het door en door ken. Jean-Luc had gepolst bij de werfleider van mijn woning en die had hem verzekerd: als Hilde zich even hard vastbijt in haar klanten zoals in haar eigen bouw, dan kán het niet mislopen.”

Een uitdaging schrikt je niet af hé?

“Dat maakt het leven net boeiend. Er zijn te weinig uren in een dag. Ik heb een honger naar een avontuurlijk leven waarin ik bijleer. Ook ben ik een atypische verkoper. Pas als ik overtuigd ben van het technische verhaal, kan ik me volledig smijten. Het plaatje klopte volledig bij Mi Casa.”

En of je je volledig hebt gesmeten. Je was een succesvolle consulente.

“Ik gebruikte mijn eigen Mi Casa als kijkwoning. Bijna elke dag vonden er bezoeken plaats. Voor mijn kinderen was het een evidentie dat hun kamer er piekfijn moest uitzien. Soms voelde ik me bijna schuldig dat ik er zo streng op toezag. Ik ben tot op de dag van vandaag rotsvast overtuigd van de kwaliteit van Mi Casa.”

Je bouwde zelfs een tweede keer met ons.

“Een bizar verhaal. Naast onze toenmalige woning lag er een stuk bouwgrond. We wilden niet dat ons uitzicht zou verdwijnen. Dus hadden we het idee om de grond te kopen als investering maar het kostenplaatje was zo hoog geworden, dat het geen optie meer was om er niets mee te doen. Dus plantte Jean-Luc een zaadje: waarom verkoop je je eigen woning niet en bouw je er gewoon een nieuwe naast? Het bleek geen slecht plan. Mi Casa was net overgestapt naar een nieuw bouwsysteem. Zo had ik meteen ook een gloednieuwe kijkwoning die technisch up-to-date was. Het werd een heel groot succes.”

"

Mi Casa was liefde op het eerste gezicht. Esthetisch komt het hout veel meer tot zijn recht in een woning in massieve houtbouw.

Hoe combineerde je je werk als consulent bij Mi Casa met je job bij de KULeuven?

“Ik had een fulltime bij de KULeuven en in bijberoep werkte ik voor Mi Casa. Dat werd te intensief, dus koos ik ervoor om parttime docent te zijn. Toen ook dat onhoudbaar werd, ben ik volledig zelfstandig gegaan en werkte ik uitsluitend als consulent. In die vijftien jaar is het me altijd blijven boeien.”

Wat is het verschil tussen houtmassiefbouw en houtskeletbouw?

“Bij een houtskeletbouw ervaar je het hout nauwelijks. Het lijkt meer op een standaard woning. Houtmassiefbouw is veel exclusiever. Esthetisch komt de kracht en de sfeer van het hout veel meer tot zijn recht. Je voélt dat je in een houten woning leeft. Het is unieker.”

Uiteindelijk nam je ook afscheid van je tweede Mi Casa.

“Heel toevallig botsen we op een oud paardendomein dat te koop stond. De locatie was uniek. Het huis enigszins ook maar totaal niet mijn stijl. Helemaal géén Mi Casa gevoel. Toch vonden we het een niet te missen opportuniteit al was er ook lichte twijfel. Zou ik de sfeer van Mi Casa niet te veel missen?”

Dus besloot je een makeover te doen?

“Ik vreesde dat ik moeilijk zou aarden zonder die houten touch. Dus hebben we de hele woning gestript en opnieuw heringericht. In feite is er niet veel meer overgebleven dan de buitenmuren en een deel van de indeling. In onze laatste Mi Casa hadden we een mancave in barnwood. Dat was mijn favoriete plekje in huis. Heel graag wilde ik dit materiaal integreren in onze nieuwe woonst. Onze tv-hoek werd uiteindelijk helemaal in barnwood uitgewerkt.

Waarom ben je zo verknocht aan barnwood?

“Het zorgt voor een Amerikaanse vibe, een soort “wilde westen” gevoel. Ik heb een grote liefde voor de Verenigde Staten. Mijn zoon werd er trouwens ook geboren. Ik heb jarenlang als expat gewerkt in Texas, de cowboy-state. Door barnwood te gebruiken, kon ik die sfeer in mijn woning integreren.”

Zorgde onze maatwerkdienst Colección voor de Mi Casa-touch in je traditionele woning?

“Zeker weten. Een pluim aan het hele team. Mijn ex-collega’s kwamen ter plaatse en hebben actief mee nagedacht over hoe we tot het perfecte resultaat konden komen. Het is niet vanzelfsprekend om een bestaande woning volledig naar wens in te richten, maar het werd exact wat ik ervan verwacht had. Het toont de kennis en kunde van Mi Casa Colección aan.”

Op welke ruimtes ben je het meest trots na de makeover?

“Het salon."

"In het salon werkten we met Tonosho-hout. Via een Japanse techniek krijgt het hout een verkoolde look. Ik had dat in een magazine gezien en was er wild van. Ik heb Sophie, de interieurarchitecte, de oren van het hoofd gezaagd om dat te vinden. Ze raadde het me af, omdat het veel vuil afgeeft, maar het is práchtig om te zien.”

De tv-hoek."

"In de tv-hoek werkten we met barnwood. Zo creëren we een unieke saloon-stijl. Een leuke anekdote: toen ik de eerste keer barnwood gebruikte in mijn woning, dachten ze bij Mi Casa dat het afvalhout was. Ik heb in allerijl moeten bellen om te zeggen dat het hout écht niet in de container moest (lacht).”

De keuken en eetkamer."

"Ook de keuken komt van de hand van Mi Casa. Ze is niet zo groot dus het werd een hele uitdaging om hier toch al mijn wensen in te verwerken. Nogmaals dank aan Sophie hiervoor. Ook de verbinding met de eetkamer is erg mooi gelukt.”

"De douchekamer."

"Misschien wel mijn favoriet. Dit was een afschuwelijk kille ruimte in blauwe marmer. Ook hier integreerden we het barnwood-element in de kastjes in combinatie met microtopping. Het werd een mooi uitgebalanceerd geheel. Het resultaat mag er wezen.”

Mi Casa laat je duidelijk nooit meer los. Ook nu niet in je nieuwste carrièreswitch als makelaar.

“Ik wilde mezelf nog een laatste keer uitdagen. Het is een commerciele en juridische wereld, maar het boeit me om me die eigen te maken. Er zit ook nog een laatste project met Mi Casa in de pipeline. In Neerijse gaan we samen een woonerf realiseren. Als makelaar zal ik mee instaan voor de verkoop. Ik ben ervan overtuigd dat het een heus succes wordt. Mi Casa was liefde op het eerste gezicht. Nu is de cirkel is rond.”

Wens je te overnachten in de Airbnb van Hilde?

Enkele foto's van de Airbnb van Hilde.

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×