Kijkwoning Hansbeke.

Elke zondag open van 10u tot 13u, zonder afspraak.

Kijkwoning Hansbeke.

Blijf op de hoogte

Schrijf u hier in op onze nieuwsbrief, zo wordt u op de hoogte gehouden van het belangrijkste Mi Casa nieuws.

Inschrijven

"We wonen in ons droomhuis"

Ga terug naar overzicht

"We wonen in ons droomhuis"

Ga terug naar overzicht

Simon De Meulemeester & Billie Bentein

Zangeres Billie & Simon zijn de trotse eigenaars van de voormalige kijkwoning in Waregem.

In 2012 toerde zangeres Billie Bentein de hele wereld rond met Netsky na hun wereldhit Puppy (We can only live today). Tegenwoordig heeft ze haar carrière als solozangeres opgeborgen en zingt ze voornamelijk als background-stem bij de grote Belgische artiesten. Ze vond het geluk in haar gezin. Samen met haar partner Simon en hun twee kindjes woont ze in onze voormalige kijkwoning in Waregem. “Ons huis is zó gezellig, dat de mensen hier gewoon niet buiten geraken.”

Billie, jij groeide op in een houtmassiefwoning. Beïnvloedde dat je beslissing om voor Mi Casa te kiezen?
Billie: “Dat moest niet per sé. Al ben je je er dan wel van bewust hoe warm en gezellig dat is. Zo’n huis voelt nooit koud aan. We zijn er als het ware op gebotst in onze zoektocht. Voordien woonden we in Gent. We waren nog maar twee weken aan het zoeken toen we te horen kregen dat de kijkwoning misschien verkocht zou worden.”
Simon: “Ik had nog nooit van Mi Casa gehoord, maar ik zou het enorm moeilijk vinden om een stap terug te zetten. Eens je die houten structuren gewend bent, wil je echt niet meer terug. Iedereen die hier binnen komt, vindt het hier super gezellig. De mensen geraken hier niet buiten. Echt zot.”

Hoe kenden jullie Mi Casa?
Billie: “Mijn ouders zijn heel goede vrienden van Jean-Luc en Claudine, die tot voor kort de zaakvoerders waren. Als kind gingen onze gezinnen zelfs samen op reis naar Spanje, we zijn dus nauw verwant. Dankzij mijn ouders wisten we dat deze woning verkocht zou worden.”

Wat blijft jullie bij van jullie eerste bezoek?
Simon: “Voor ons was het op slag duidelijk: dit moest het worden. We hebben ongelooflijk veel geluk gehad, zo’n woning komt normaal niet op de markt.”
Billie: “Het gevoel dat ons overviel, valt in één woord samen te vatten: wauw. Een Mi Casa is geen huis, het is een thuis. De verhuis verliep super vlot.”
Simon: “Het enige wat we nog moesten doen, was onze onderbroeken in de schuif leggen (lacht). We hebben nog geen seconde spijt van onze keuze. Ik kijk er elke dag naar uit om thuis te komen.”

"

Het gevoel dat ons overviel, valt in één woord samen te vatten: wauw. Een Mi Casa is geen huis, het is een thuis. Je haalt een Mi Casa er zo uit. Zo classy.

Billie Bentein.

"

Het gevoel dat ons overviel, valt in één woord samen te vatten: wauw. Een Mi Casa is geen huis, het is een thuis. Je haalt een Mi Casa er zo uit. Zo classy.

Billie Bentein.

Wat zijn volgens jullie de sterke punten van Mi Casa?
Billie: “Het is een stijl op zich. Je haalt een Mi Casa er zo uit. Het is ook het totaalplaatje. Als je online Mi Casa’s bekijkt, zie je ook meteen welke ingericht werden door Mi Casa Colección. Ik zou zelfs mijn eigen smaak opzij schuiven en zeggen: doe maar iets. De inrichting is altijd classy.”
Simon: “Je kan nergens een foutje uithalen. Deze kijkwoning was vroeger het visitekaartje van de firma. Toen onze vrienden – die schrijnwerker zijn – hier voor het eerst binnen kwamen en de afwerking zagen, viel hun mond open. Dat maakt ons apetrots.”

Geïnteresseerden kunnen tot op vandaag jullie woning bezoeken. Waarom doen jullie dat?
Simon: “We doen dat met plezier. Als je geïnteresseerd bent in Mi Casa, helpt dat als je de kans krijgt om een woning te bezoeken die reeds bewoond wordt. Ook voor ons is het leuk. We zijn echt fier op onze woning.”
Billie: “Je bent ook verplicht om je woning mooi te houden. Elke keer als er mensen langskomen, ligt ons huis erbij zoals in de boekjes. Simon staat erg op orde, voor hem is het dubbel leuk.”

Is dat bij jou minder?
Billie: “Van mij mag er geleefd worden in een woning. Simon wil liever dat het er elke dag uitziet alsof het hier een kijkwoning is. Dat is zijn ideale wereld. Bij mij mag er al eens een deken liggen.” 
Simon: “Zo extreem gaat het nu wel niet bij mij.”
Billie: “Jawel hoor (lacht). Hij heeft liever dat er opgeruimd wordt, terwijl ik sneller ga zeggen dat de ramen gewassen moeten worden.”
Simon: “We hebben daar zelfs een term voor ontwikkeld. Ik ben ordelijker, terwijl Billie properder is.”

Hoe zijn jullie een koppel geworden?
Billie: “Via zijn zus Stefanie, zij is ook zangeres en heeft ons gepusht. Zonder haar hulp waren we misschien zelfs nooit een koppel geworden, we zijn niet echt jagers. Ik weet niet of we zelf zoveel moeite hadden gedaan.” 
Simon: “Ze was onze persoonlijke matchmaker. Al was onze relatie niet altijd makkelijk. Toen het nog heel pril was, scoorde Billie haar grote hit ‘We can only live today (Puppy)’ met Netsky. Ze tourde toen de hele wereld rond.”

Hoe was dat?
Billie: “We moesten elkaar meteen vertrouwen. Als je op tour bent, zit je op een trein die niet meer stopt. Een rush. Op dat moment besefte ik ook niet goed wat er gebeurde. Ik had vlekken op mijn lichaam van te veel alcohol. Terwijl ik niet eens extreem had gedronken, maar voor mij was dat dus te veel. Wij traden vaak pas om 2 uur ’s nachts op. Je moet wakker blijven, geraakt in de sfeer… Het leven op zo’n tourbus is redelijk rock ’n roll.”

Je was bijna uitsluitend omringd met mannen, viel dat mee? 
Billie: “Ik kom altijd al beter met mannen overeen. Met Diane Charlemagne was er nog een andere vrouw mee. Zij heeft me wat beschermd tegen al dat mannelijke geweld. Spijtig genoeg is ze overleden aan kanker. Ze was echt een grote zangeres. Ik ben blij dat ik haar gekend heb en dat ik veel heb kunnen leren van haar. Gelukkig kon ik nog afscheid nemen.”

Je stond zelfs op Coachella, een van de grootste festivals ter wereld.
Billie: “Ik wist ‘begot’ niet wat dat was. Ik had er nog nooit van gehoord. Pas jaren later heb ik beseft wat dat betekent. Mocht ik het opnieuw doen, dan had ik er meer van genoten in plaats van mezelf die continue prestatiedrang op te leggen. Elke zangeres streeft ernaar zo’n tour mee te maken. Ik kan het afvinken, dat geeft mentale rust.”

Waarom ben je gestopt als hoofdzangeres? 
Billie: “Ik houd niet van de spotlights, ik voel me beter op de achtergrond. Eigenlijk past mijn job niet bij mijn karakter, maar ik houd te veel van het creatieve. Ik ben een singer-songwriter, daar word ik gelukkig van. Niet van de druk van een platenfirma.” 

Merkte je dat het op haar woog, Simon? 
Simon: “Toch wel, ze nam dat mee naar huis. Die onzekerheid woog. Ze is perfectionistisch in haar job.” 
Billie: “Simon hielp me met het uitkiezen van mijn singles. Ik ben professioneel geschoold dus ik wilde het soms veel te moeilijk maken. Terwijl hij luisterde met het oor van een commerciële luisteraar.”
Simon: “Ik kon beter voorspellen wat een potentiële hit was. Billie had haar eigen sound.”
Billie: “Mensen konden er moeilijk een term op plakken. Ik noemde het New Pop: poppy, maar met een technovibe in.”

“2019 moet het jaar van Billie Bentein worden”, schreef een krant. Wat vind je daarvan?
Billie: “Tja… Op persoonlijk vlak werd het echt mijn jaar. Rond mijn dertigste ben ik mezelf tegen gekomen. Ik zat toen in een dip. Ik ben op zoek gegaan naar wat me echt gelukkig maakt. Mijn carrière kon losgebarsten zijn in 2019 met mijn nieuwe EP, maar ik was toen net bevallen van Miller en heb er zelf de stekker uit getrokken. Het is beter zo. Ik ben nu véél gelukkiger als freelance zangeres.”

Het leven lacht jullie toe, want in juli werd jullie tweede zoon geboren. 
Simon: “Collin, een broertje voor Miller. We kozen bewust voor een klein leeftijdsverschil, we hopen dat ze veel aan elkaar zullen hebben. Eigenlijk waren we echt klaar voor kinderen.”
Billie: “Vanaf dat we hier kwamen wonen, hadden we het gevoel dat er iets miste. We zijn dolgelukkig met hoe ons leven nu is.”

"

We stellen onze woning graag open voor geïnteresseerden. Voor hen is het leuk om een reeds bewoonde Mi Casa te kunnen bezichtigen. Voor ons is het fijn dat onze woning er dan piekfijn bij ligt.

Simon De Meulemeester

Simon, ook jij hebt een speciale job.
Simon: “Ik ben verkoper bij Thibault Van Renne. Wij maken handgemaakte tapijten. Aan één tapijt werken twee mensen zeven maanden. Daar hangt een prijskaartje aan vast. Gemiddeld kost zo’n tapijt 10.000 euro. De kwaliteit is dan ook erg hoogstaand. We werken vaak samen met interieurarchitecten en verkopen doorheen gans de wereld.”

Ik veronderstel dat je dan veel waarde hecht aan kwaliteit? 
Simon: “Dat zit er in gebakken van in mijn job. Als mensen zoveel geld neertellen voor een product, moet het echt top zijn. Als ik iets koop, moet het gewoon echt goed zijn.”
Billie: “Hij wacht bij wijze van spreken liever vijf jaar om een vaatwas te kopen, maar dan zal die wel van topkwaliteit zijn. Het is een kwestie van perfectionisme.”
Simon: “Daarom ben ik ook zo blij met Mi Casa. Alles is topkwaliteit. Als we ooit opnieuw bouwen, dan is het zeker met Mi Casa.”

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×